Odderroeren Julie Poulsen VM- klar

Julie Holst Poulsen, Odder Roklub er i den forløbne uge blevet udtaget til U-23 landsholdet i firer uden styrmand

Det er faktisk tredje år i træk, at Julie repræsenterer Danmark.  Sidste år blev hun – og et lidt andet mandskab – nr. 4 til VM i firer uden styrmand og nr. 5 i otter med styrmand.

De andre tre i den danske båd er: Ida Birkjær Petersen fra Holstebro Roklub, Astrid Steensberg fra DSR og
Marta Kempf, Odense Roklub og deres landstræner er Nicolai Skjølstrup fra rosportens Kraftcenter i Bagsværd.

Julie Poulsen har det seneste halvandet år, roet og studeret ved University of Central Florida og har i den periode udviklet sig meget både roteknisk og personligt, men da hun kom hjem og mødte op på Danmarks Rocenter i begyndelsen af juni skulle hun først i gang med at bevise, at hun faktisk fortjente en genudtagelse til landsholdet.

”Det er så dejligt at få udtagelsen på plads og kunne arbejde frem imod de første store regattaer. Vi har trænet i en del forskellige konstellationer, siden Astrid og jeg kom hjem fra USA,  og det er først nu, vi firei er begyndt at træne sammen og finde fart i VM-båden. Foreløbig tegner det meget godt, og det hjælper, at vores træner er meget dynamisk og inspirerende. Han forsøger virkelig alt for at få os roet godt sammen på rekordtid, ” forklarer Julie Poulsen.

Fireren er finaleklar foto Reiner Modest for Danish Women Rowing

Billedet er fra VM 2017, da den danske firer  med Julie Poulsen (armene over hovedet) kvalificerede sig til U-23 finalen.

Et tætpakket roprogram

”Vi er kommet lidt senere i gang med firer-projektet end sidste år, så vi ror to gange om dagen, for at finde rytmen. Om vi allerede har den til Holland Beker i Amsterdam, som vi vandt sidste år- det ved jeg ikke, men vi får i det mindste et fingerpeg,” understreger hun.

Fireren skal til Amsterdam i næste weekend, og derefter er der Sorø Regatta, og så følger en landsholdstræningslejr i Möln i Tyskland, inden det går løs i til U-23 VM i Poznan den 25.-29. juli.

Ferie med familien i Odder får Julie Poulsen først efter VM, men sådan er oddsene, hvis man gerne vil være international toproer.

Skal sætte tempoet i båden

Turen fra USA gik kun lige omkring Odder og Open By Night, inden Julie skulle stille i Danmarks Rocenter.  Til gengæld synes hun, at hun har så meget gejst og roglæde med hjem i bagagen, at hun ser frem til at vise, hvor meget bedre en roere hun er blevet, end sidste år. At hun er blevet bedre kan direkte aflæses af, at hun i år har fået ansvaret som stroke på landsholdsbåden, dvs. at hun er den roer, der sætter tempoet ned over banen.

”Det er et mentalt skulderklap og en stor opgave, men jeg vil virkelig gøre mit bedste for at få båden til

at fungere, så vi kan lave et flot resultat til VM. Vi blev nr. 4 sidste år, og i år skulle vi meget gerne have en medalje, hvis det lykkes os at finde den optimale fart i båden. Jeg kan i hvert tilfælde mærke, at vi er på rette spor, og at potentialet er der,” siger Odderroeren, som fylder 22 år under VM.

Tre seje Odderroere i Amsterdam

Når startskuddet lyder til Holland Beker i næste weekend, er Julie Poulsen ikke alene om at repræsentere Danmark og Odder Roklub.  Odder Roklub har i alt tre deltagere med.

Juliane Elander har længe været udtaget til den lette danske dobbeltfirer, og den skal ud og prøve kræfter med den internationale elite for første gang i denne sæson.

Christina Pultz stiller op i letvægtssinglesculler – ikke for landsholdet, men for Odder Roklub. For hende er regattaen et vigtigt skridt på vejen tilbage til den internationale eliteroning, efter flotte resultater i Copenhagen Regatta og Ratzeburg.

Der bliver megen roning at følge på https://www.facebook.com/odderroklub i næste weekend.

E1589901-88EF-4E99-B0F0-DC793BE6E953

Christina Pultz klar til Holland beker i Amsterdam i singlesculler