Succes på alle rofronter for Odder Roklub

Pressemeddelelse fra Odder Roklub 3. Juni 2018.

0D065AE9-0A84-42AA-BD1E-9864585BB22F

Når Odder Roklubs sommersæson rammer første weekend i juni, er klubbens eliteroere altid spredt godt ud på landkortet.

I weekenden har letvægtsroeren Christina Pultz cementeret sit come back i internationale eliteroning ved at lave flotte resultater til Ratzeburg Regatta med en femte- og en sjetteplads i singlesculler. Det var hendes første internationale regatta, siden hun er vendt tilbage efter fire års pause.
Imens var Steffen Bonde med landsholdet til World Cup i Beograd.
Juliane Elander og Julie Poulsen var en tur i Odder, fra henholdsvis København og USA for at støtte op om Odder Roklub til Open by Night, inden de skal i skarp landsholdstræningslejr på Bagsværd Sø frem mod VM.

Christina Pultz i stærkt felt
For Christina Pultz var Ratzeburg et internationalt Comeback efter, at hun blev nr. 4 til Copenhagen Regatta to dage i træk for 14 dage siden, kun slået af to tunge OL-roere og en enkelt let landsholdsroer.
I Tyskland skulle hun nu op imod internationale letvægts-“sværvægtere.” Mesterskaberne ros over to dage, med finaleheats begge dage, så roerne kan få noget tiltrængt baneerfaring, og det så Christina frem til.

Med i finalerne var bl.a. to tidligere OL-finalister, nr. 11 fra det seneste VM og nr. 4 fra U-23 VM, så der var virkelig lagt i kakkelovnen for Christina.
Lørdag blev Odderroeren nr. 6, og hun var ikke helt tilfreds selv, og derfor var hun klar på at gå ekstra til stålet i finalen søndag. Distancen er 2000 meter, og det var især fra 1000 til1500 meter, der skulle have et løft, og det lykkedes. Søndag blev hun en flot nr. 5, kun slået af de allerstærkeste internationale navne.

“Det var markant bedre roning søndag, og jeg kom tættere på feltet. Det lykkedes mig at gøre nogle af de ting, min træner og jeg havde aftalt, ned og banen og komme lidt tættere på de stærke roere. Jeg kan jeg ikke forlange mere forbedring fra den ene dag til den anden. Men…vigtigst af alt – så var det sjovt,” lyder det fra en tilfreds Christina Pultz, der har flere store internationale regattaer i sommers rokalender.

E1589901-88EF-4E99-B0F0-DC793BE6E953

Steffen Bonde nr. 10 til World Cup
For den tunge danske firer, som roede World Cup i Beograd, gik det godt, men ikke helt, som mandskabet – inkl. Odder Roklubs medlem, Steffen Bonde – havde håbet på, efter sidste års overraskende 5. plads til VM.
Finalepladsen kom ikke inden for rækkevidde og i B- finalen blev det til en 4. plads, så samlet var resultatet en 10. plads. Med til historien hører dog, at mandskabets træner lige er holdt op, så der er lidt midlertidige løsninger omkring mandskabet i øjeblikket.

Succes på Polititorvet
Til gengæld var der stor succes på Polititorvet i Odder i fredags, hvor Juliane Elander og ungdomsafdelingen roede med vældige mange børn og gav dem mange gode rofif og moralsk støtte i en lille rokonkurrence, som var udskrevet af Odder Roklub og ungdomsafdelingen sponsor EDC OG Feriepartner.

“Vejret var godt, stemningen høj, og der blev virkelig gået til den. Sådan en dag er det sjovt at være Odderroer, og jeg byder at være hjemme i Odder og give en hånd med,” forklarede Juliane.
Hendes næste store regatta bliver i Amsterdam, og det er formentlig også Julie Poulsens første store styrkeprøve med U-23 landsholdets firer.

F0C8AAFE-C84F-441F-82B6-A49C1083FDED

Der bliver meget Odder-elite-roning at følge hen over sommeren