Elite- og ungdomsroere klar til Open By Night

Forårssæsonen er travl for Odder Roklubs roere, men alligevel prioritere to af eliteroerne at komme og være med på Polititorvet den 1. juni. Det gør de oven på store sportslige præstationer på hver deres side af Atlanten

Til Copenhagen Regatta, viste Juliane Elander overbevisende roning i landsholdets letvægts-dobbeltfireren ved at vinde to guldmedaljer, mens Julie Poulsens mandskab fra University of Central Florida (UCF) blev nr. 18 til De Amerikanske Universitetsmesterskaber (NCAA)

For Julie Poulsen var det anden gang, at hun deltog i NCAA, og 18. pladsen er den bedste placering, UCF’s første-otter nogensinde har opnået. Universiteterne stiller med to ottere med styrmand og en firer, og samlet blev UCF nr. 20.

”Vi er godt tilfredse, især fordi vores finaleløb var rykket en dag frem på grund af en kommende tropisk storm. Vi har haft en masse regn og sjap herovre, så det minder godt om en dansk regatta, og oven i det måtte vi lave en udskiftning i båden i sidste øjeblik, og det havde jo også indvirkning på de to andre både,” forklarer Julie fra Florida.

Nu skal hun have pakket kufferterne, så hun kan rejse hjem til Odder for at besøge familien og deltage i Open By Night. Derefter går turen til København for at træne med U-23 landsholdet.

Fart på Odder i København

På forhånd havde Odder Roklubs andre landsholdsroere spurgt selv, om hvordan formen mon var til årets første 2000 meterræs, som skulle foregå ned over robanen på Bagsværd Sø med deltagelsen af hele den hjemlige elite og alle de nye talenter. Formen var god, viste de to dages intensive regattaroning – med både indledende heats og finaler begge dage.

Juliane Elander, Odder Roklub stillede op i landsholdet dobbeltfirer, og selvom det er en letvægtsbåd, havde den igen problemer med at vinde guld i lørdagens finale i den åbne vægtklasse. Med i båden var Mathilde Persson fra Bagsværd Roklub, Aja Runge fra Roskilde Roklub og Trine Toft fra Hadsund Roklub. Søndag blev der skiftet ud, så Ida Østergaard fra Bagsværd Roklub kom på båden i stedet for Trine Toft. Det gjorde nu ingen forskel. Guld igen.

Steffen Bonde roede den nye tunge firer fra Danmarks Rocenter, og også den båd var suverænt guldvinder lørdag og vandt sølv søndag. Det fortæller Odder Roklub glad og gerne, selvom Steffen har orlov fra Odder Roklub her i sommer og stiller op for KR.

Christina Pultz er godt i gang med at cementere sit comeback i eliteroningen. I Bagsværd stillede hun oppe i den åbne vægtklasse – det var nemlig den eneste klasse, der var i singlesculler, og det er altid en umulig udfordring, for en letvægtsroer at ro imod de tunge roere. Både lørdag og søndag roede Christina sig alligevel let i finalen.

Her mødte hun begge dage den tidligere OL-sølvvinder Fie Udbye og den tidligere OL-deltager Mette Dyrlund. Samlet blev det en flot, flot 4. plads  til Christina Pultz, efter de to tunge landsholdsroere begge dage – og  henholdsvis Iben Østergaard og Trine Toft, som begge ror på det danske letvægtslandshold. Flot og lovende roning af Christina Pultz, som i øjeblikket træner uden for Danmarks Rocenters regi – med fantastisk og frivillig hjælp af træner Jesper Krogh.

Christina Pultz og Steffen Bonde har desværre ikke mulighed for at komme til Open By Night, da de skal ro henholdsvis international regatta i Ratzeburg og World Cup i Beograd

Til Copenhagen Regatta havde Odder Roklub for øvrigt også to talentfulde ungdomsroere med i U-17. Pi Goslar og Trine Leitzke stillede begge dage op i to løb. I dobbeltsculler, hvor de blev nr. 3 lørdag og nr. 5 søndag, og i dobbeltfirer sammen med Maja Klitgaard og Olivia Sandvei fra Silkeborg Roklub vandt de sølv begge dage efter flot roning. Det tegner godt for den talentfulde, østjyske båd.

Kom og ro med Odder Roklub

Til Open By Night stiller ungdomsroere plus Juliane og Julie op på Polititorvet, og alle er velkomne til at komme og ro med dem. Der bliver også nogle små rokonkurrencer, og desuden holder Odder Roklub båddåb for den nye sculler, som klubben har fået af sin trofaste ungdomssponsor EDC og Feriepartner. Ved samme lejlighed viser klubben en ny glasfiber-inrigger frem og benytter lejligheden til at skåle med bådens lokale sponsorer.

Juliane og meget unge roere plus en maskot til Open By Niht 2017 Open By Night 2017