Stor rosejr til Julie Poulsen og hendes universitetshold

Mens rosæsonen først så småt er gået i gang i Danmark afsluttede de amerikanske universiteter deres Conference-sæson i går, og Julie kunne løfte pokalen op over hovedet i triumf

Julie Poulsen fra Odder Roklub var i den forløbne weekend med til at sikre sit universitet, University of Central Florida, sejren i den prestigefyldte holdturnering American Athletic Conference. Det er en sportsliga, hvor amerikanske universiteter kæmper imod hinanden i en lang række sportsgrene, heriblandt roning for kvinder Det forgår som hold-kaproning, hvor hvert universitet stiller med tre ottere med styrmand og tre firere – i alt 42 roere fra hvert universitet.

Julie ror på UCF’s stærkeste otter, ja faktisk er hun i øjeblikket universitets stærkeste roer. Det for blev det også hende, trænerne pegede på, da de havde brug for mere fart i båden. De havde mange stærke bagbordsroere men manglede kraft i styrbords side, så 14 dage bad de Julie skifte side i båden.

”Det var en udfordring at lære at ro styrbord på blot to uger, men jeg klarede det, og det giver mig mere selvtillid til at klare større mål senere. Det er helt klart et klap på skulderen,” fortæller Julie fra Florida.

Ud over at være først over målstregen i finalen, så otteren cementerede UCF’s samlede sejr i årets Conference, kunne hun og holdet fejre, at det var fjerde gang i træk at UCF snuppede titlen, og der var mere at glæde sig over for den seje Odderroer.

”Jeg blev også stemt på som mest værdifulde roer i sidste uge på vores hold, og i dag blev jeg udvalgt til førsteholdet i vores Conference (Red: Et All Stars hold for Conference-mesterskaberne). Så man kan godt sige at tingene går godt, og jeg kan ikke vente med at komme hjem til Danmark med endnu mere skill, og vise, at jeg er en god roer på begge sider nu. Jeg lander i Danmark igen den 29. maj og er klar til at ro for Danmark, ” forklarer en glad Julie.

Inden Julie kommer hjem og ror for U-23 landsholdet her i sommer- med VM i Østrig som det overordnede mål, skal hun lige til et stort mesterskab mere i USA.  Med weekendens sejr kvalificeret hun og UCF sig nemlig til NCAA mesterskaberne, National Collegiate Athletic Associations mesterskaber den 25.-27. maj i Sarasota, Florida.

Otteren, der sikrede UCF sejren . Julie til venstre med trofæet over hovedet.safe_image

Foto: UCF

UCF’s Varsity Eight (universitetets bedste otter med styrmand) fik overrakt pokal og trofæ på vegne af hele UCF’s romandskab. Det er Julie Poulsen, Odder Roklub, til venstre med trofæet hævet over hovedet.

På billedet til højre ses hele det vindende hold fra UCF og deres trænere.