Sæsonstart og Båddåb i Odense 28. april

Pressemeddelelse fra Juliane Elander, Odder Roklub

dobbeltfirer træningslejr portugal (2)båden lw4x (3)

Rosæsonen skydes i gang lørdag den 28. april på Odense kanal, med et 6 km ræs ind gennem kanalen, her tester landsholdsroere såvel som klubroere og spirende talenter formen af.
Starten går lørdag d. 27. april kl. 15.

Letvægtsdamerne skal i år repræsentere Danmark i bådklassen dobbeltfirer og benytter sæsonåbningen til at få døbt deres nye TDC/Area9 Dobbeltfirer.

Den nye danske dobbeltfirer
Sæsonmålet for dobbeltfireren er en medalje ved VM i Plovdiv i Bulgarien til september.
Gruppens overordnede mål er en stærk dobbeltsculler ved OL i Tokyo 2020, som skal sættes i 2019, ud fra den stærke gruppe, som bliver bygget op i år omkring dobbeltfireren.
Mandskabet:
Dobbeltfirer
• Trine Toft, Hadsund Roklub (født 1994)
• Aja Runge Holmegaard, Roskilde Roklub (født 1990)
• Mathilde Persson, Bagsværd Roklub (født 1996)
• Juliane Elander Rasmussen, Odder Roklub (født 1979)
Single sculler
• Iben Østergaard, Bagsværd Roklub, (født 1994)
Iben ror single sculler og er klar til at hoppe ind på dobbeltfireren, hvis der opstår skader eller sygdom.
Trine Toft og Iben Østergaard er nye på senior A landsholdet, Matilde Persson ar været med siden 2015, Aja Runge Holmegaard siden 2013 og Veteranen Juliane Elander Rasmussen har været med siden 2001 og hun repræsenteret Danmark ved 4 Olympiske lege, med en 4.plads som bedste OL resultat og derudover 4 VM-medaljer.

Festlig båddåb
Hanne Fransson som selv er dansk og nordisk mester i dobbeltfirer (i henholdsvis 1978 og 1981) kommer til Odense og døber båden.

Båddåben finder sted i Odense Roklub, når alle både er kommet over målstregen og umiddelbart inden præmieoverrækkelsen omkring kl. 16.30.

Hanne Fransson er gift med den legendariske træner Bent Fransson og bosiddende i Svendborg.
Bent Fransson har trænet guldfireren fra 2007-2016 og har dermed vundet OL Guld, Sølv og Bronze til Danmark samt et hav af VM-medaljer.

Bent Fransson trænede i 2012 også letvægts- damedobbeltsculleren ved OL i London og på trods af at han var gået på pension, trænede han sidste år letvægts damerne frem mod VM i Florida 2017.
FISA det internationale roforbund udnævnte i 2014 Bent Fransson til ”Coach of the Year”

Da der bag en stærk mand altid står en stærk kvinde, har letvægtsdamerne spurgt Hanne Fransson om hun vil komme og døbe båden i Odense til sæsonåbningen.