Medalje-weekend for Odder Roklub

Traditionen tro har Odder Roklubs roere deltaget i De Åbne Fynske Mesterskaber og vendte hjem belæssede med medaljer – i alle aldersklasser

Åbne Fynske Mesterskaber er en konkurrence for ergometerroere, og en årlig tilbagevendende begivenhed i Middelfart Roklub. Åbne Fynske afvikles altid i marts og Middelfart Roklub har afholdt dette stævne siden 1997.

Der roes i indendørs romaskiner af mærket C2-concept, og der afvikles løb for alle aldersklasser fra ca. 8 år og til 80+, og derudover afholdes der også holdstafet over 4 x 500 m.

Odder Roklub deltog som sædvanligt med et stort hold, hvor yngste roere var 14 og ældste roer 80 år.

Anton Østergaard Clausen Guld igen Anton Østergaard-Clausen Yes , jeg gjorde det GuldAnton Østergaard-Clausen Guld i U17 årg 2003 1500 m Trine leitzke sølv i U17 årg 2003 1500 mPi Goslar sølv i U15 årgang 2004 sprintPi Goslar bronze i U15 årgang 2004 4 min roning

Ungdomsroerne brillerede

Anton Østergaard-Clausen, som er et af Odder Roklubs nye talenter, har ikke deltaget i noget mesterskab i vinter, uden at have været øverst på sejrs-skamlen. Det kom han også i Middelfart, hvor han vandt to guldmedaljer.

I 1500 meter U17-årgang 2003 vandt han suverænt over de øvrige syv deltager tiden i 5.00.6. Der var uhørte 10 sek. ned til Silkeborgs Max Røgild: 5.11.2 på sølvpladsen. Senere på dagen vandt Anton også guld i 200 meter sprint. Suveræn roning af Anton, som nu ser frem til sin første rosæson på vandet.

Trine Leitzke, som også ror U17-årgang 2003,brillerede med en flot sølvmedalje i 1500 meter efter Maja Klitgaard, Silkeborg Roklub, og senere på dagen blev Trine flot nr. 4 i 200 meter sprint.

Pi Goslar, Odder Roklub, som er godt på vej tilbage oven på en skade, roede skarpt og vandt bronze i U15-årgang 2004, og i 200 m sprint kom hun ind på andenplads.

Flotte resultater, af deltagerne, der måtte undvære en del af deres rokammerater til dette mesterskab pga. vinterferie og sygdom.

Voksne masterroere i storform

Det er ikke kun Odders ungdomsroere, der fik pulsen op til De Åbne Fynske Mesterskaber. Inden for de seneste år er der blevet stadig flere voksne roere, der træner seriøst i ergometeret og deltager i mesterskaber. Det er en glædelig udvikling for klubben.

I aldersklassen 60-69 år var Per Amby, Odder Roklub, som vanligt i særklasse og vandt guld over Bent Bøgh Pedersen, Middelfart, mens Niels Iversen, fra Aarhus blev nummer tre. Tage Staal, som i år er rykket op i aldersklassen 80+ blev sølvvinder i sin række.

Per Amby guld i 60+tage Staal Sølv i 80+

På spindesiden stillede Lise Illum Madsen op i aldersklassen 40-49 år, og hun gjorde det fornemt, ved at ro sig ind på sølvpladsen – kun slået af en garvet roer, Birgitte Bech Jensen, Vejle Roklub
Ulla Nees, som har deltaget i mesterskaber for Odder Roklub i tre år nu, gjorde som sædvanligt en flot figur med stærk og sikker roning, da hun vandt sølv i aldersklassen 60-69 år.

Lise Illum sølv i 4-49 år 1000 meterUlla nees sølvvinder i 60-69 klassen

Traditionen tro deltog Odder Roklub også i holdstafetten på 500mx4, hvor de enkelte hold ror med justeret tid i forhold til alder og vægt, hvilket giver mulighed for at ro alle mod alle.

Odders hold bestod af: Anton Østergaard-Clausen, Pi Goslar, Trine Leitzke og Lise Illum Madsen. Desværre missede Odder medaljeskamlen i år, men med sej og vedholdende roning sikrede de sig 5. pladsen blandt 17 startende hold. Det er faktisk en fremragende præstation.