TO GULD OG EN SØLV TIL DM

Pressemeddelelse: Odder Roklub vandt to guld og en hold-sølv til DM

Juliane Elander slog resten af landsholdspigerne i letvægtsklassen. Masters-roeren Per Amby gjorde lige så med de andre deltagere i 60+klassen. Senere på dagen satte de to sig på sølvet i holdstafetten sammen med Anton Østergaard-Clausen og Christina Pultz

DM i ergometerroning fandt sted lørdag i Gladsaxehallen og som altid var der stillet 24 ergometre op, og der blev afviklet DM-løb i alle aldersklasser fra 10 år til 80+. Det skete under hujen og piften fra tilskuerne og opmuntrende tilråb fra roernes trænere, som sidder klods op af roerne og coacher under hele løbet.

Juliane havde i år landstræner Mads Haubro som coach og var derfor i kompetente hænder. Hun havde ellers været noget anspændt og nervøs om til DM, for selvom hun har medaljeskabet fyldt med DM-guld, så ville hun gerne vise, at hun stadig er på toppen – ved at ro hurtigere end sine landsholdskolleger fra letvægtsgruppen.

Det var hun, og det var der ikke tvivl om et sekund fra start til slut. Juliane roede de 2000 meter i tiden 7.02 og kom i mål foran sin dobbeltscullermakker fra VM, Aja Runge fra Roskilde Roklub, og resten af feltet. Det var Julianes 17. DM-titel.

”Det var simpelthen den bedste start på året, jeg kunne få,” forklarer Juliane.

Hurtig ”ældre” herre

Per Amby vandt suverænt 60+ klassen til DM. Måske tænker ikke-ro-kyndige nå-ja til et mesterskab i den aldersklasse, men Per Amby ror sine 2000 meter i tiden 7.03 sek., og altså hurtigere end letvægtsgruppens landsholdspiger – lige bortset fra Juliane.

For landsholdsroer Steffen Bonde, som er blevet tung roer sidste år, var DM i år ikke en hovedprioritering, fordi han har døjet med ryggen. Planen for DM var derfor at ro med i den åbne, tunge herreklasse og klare sig godt igennem. Det levede han til fulde op til med en sjetteplads. Det vigtigste for Steffen lige nu er, at være fit til at ro landsholdsfireren på vandet.

Sølv til de to guldvindere og holdstafetten

Odder Roklub vandt også suverænt sølv i klubstafetten 4×1000 m til DM – efter Sorø, men foran Bagsværd og Roskilde og alle de andre stærke klubber.

Det helt særlige ved Odders indsats var, at Steffen Bonde måtte melde fra og, som en talentfuld stand in for ham, hoppede den kun 14-årige Anton Østergaard-Clausen, ind og tog første tur. Det gjorde han overbevisende, for selvom han blev startet som nr. 4, lå Anton på en 2.-plads, da han skiftede med

den tidligere VM-sølvvinder, Christina Pultz. Hun gjorde et mini-comeback i konkurrenceroningen for at hjælpe klubben. Selvom hun siger, at hun ikke er i form, roede hun superstærkt og holdt 2.-3. pladsen.

Herefter blev Per Amby skiftet ind, og han roede holdet op på 2.-pladsen.

For at afvise de andre stærke klubber tog Juliane Elander sidste tur og lå og trak hårdest af alle kvinderne i feltet hen over de 1000 meter. Hun halede vældigt ind på Sorø, men måtte sande, at det handicap Sorø var tildelt ved starten – det kunne ikke ros hjem. Men… sølv til Odder, på dagens præmisser, er i sandhed en unik holdpræstation.

Juniorerne havde god DM-debut

Anton Østergaard-Clausen, som var med til at vinde sølv i seniorstafetten, deltog i to rækker ud over stafetten. I U17 klassen for 15-årige roede han sin første 2000 meter nogensinde og han blev en flot nr. 4, og i 200 m sprint blev han nr. 5. Det kan man vel godt kalde en super DM-debut – efter kun at have roet et par måneder.

14-årige Noah Mikkelsen deltog i U15-klassen, hvor han fik to flotte placeringer med hjem. Han blev nr. 10 i 4 minutters-roning og nr. 7 i 200 meter sprint – i et felt med mere end 20 garvede roere. Amalie Holst Jensen, som deltog i U19-klassen for 17-årige, roede 200 meter sprint og fik en flot 8. plads.  Egentlig var planen, at ungdomsroerne skulle have roet klubstafet i juniorrækken, men da Pi Goslar var skadet måtte holdet melde fra. Det var faktisk derfor, seniorholdet kunne låne Anton til klubstafetten. Så lidt held i uheld var der på et skadeplaget romandskab fra Odder Roklub.

Amalie Holst Jensen gør klar til dagens DM-sprint og blev nr 8 Anton gør klar til stafetstart Anton sprinter sig til en sjetteplads Anton Østergaard-Clausen bider tænderne sammen og ror sig til en 4. plads. Anton Østergaard-Clausen og Noah Mikkelsen varmer op Anton Østergaard-Clausen roede med den internationale topelite og vandt sølv til DM Bare vent, vi er ret ok. Per, Christina, Juliane og Anton som vandt holdsølv Christina Pulz ror anden tur for Odder Roklub. Det gør ondt på Per de sidste hundrede meter Det var en OK præstation at vinde DM-sølv for hold Det var hårdt arbejde for Juliane Elander at blive Danmarksmester for 17. gang Fuld fart på Amalie Holst Jensen Glade Odderroere. Vi mangler dog Noah og steffen på billedet Holdet hepper de sidste meter ud af Anton Juliane gav den en over nakken på sidst tur Juliane gør klar til start sammen med landstræner Mads haubro Kan Juliane ro holdet til guld Nej, det blev sølv Klar parat start Juliane Klar til medaljeoverrækkelse Odder Roklub venter på sølv Medaljeceremoni holdstafet Anton Per Pulle og Juliane Medaljejubel for Juliane Noah bliver nr. 7 i sprint Noah fik sin DM-debut i år Noah Mikkelsen ror sig til plads nr. 10 i sit første DM Per Amby guld i 60 plus Per Amby vandt guld Per ror tredje tur Steffen Bonde gør klar til stat i åben vægtklasse Tak Anton fordi du stillede op siger Juliane Team Odder Roklub uden Noah og Steffen