JYSKE MESTERSKABER TIL ODDERS JUNIOR-ROERE

Pressemeddelelse fra Odder Roklub
Til de Jyske Mesterskaber i ergometerroning på Langkjær Gymnasium i Tilst, havde Odder Roklub tre nye junior-roere med. De tre debutanter var: Noah Mikkelsen, Mikkel Pors Ilsøe og Anton Østergaard-Clausen. De er alle tre meget talentfulde, og åbenbart er de her i deres første sæson blevet smittet af den medaljevirus, der har været i omløb i Odder Roklub i flere år. Resultatet var nemlig, at de alle havde medaljer med hjem. Det samme havde Trine Leitzke, som har roet i flere år.

Medaljerne var et velanbragt plaster på såret, da to af klubbens faste JM- og DM-vindere, Cecilie Illum og Pi Goslar, måtte henholdsvis opgive at deltage og udgå pga. skader.

Odder Roklubs ungdomsleder, Michael Brandt, er da også mere end tilfreds med årets Jyske Mesterskab.

”To guldmedaljer, to sølv og bronze til stafetten. Det er fantastiske resultater af et nyt og uprøvet hold. Det er dejligt, at vi har så mange unge talenter i klubben. Det var især imponerende, at det lykkedes Trine Leitzke, Noah Mikkelsen,
Anton Østergaard-Clausen og Mikkel Pors Ilsøe at vinde bronze i klub-stafetten i U-17 rækken. Det gjorde, selvom roerne er meget unge, og selvom vi måtteudskifte Pi Goslar med Mikkel Pors Ilsøe i sidste øjeblik, ” understreger Michael Brandt.
Nyt stortalent fik tre medaljer
Ungdomslederen er især positivt overrasket over den kraftudladning, som Anton Østergaard- Clausen er i stand til at præsterer i et ergometer, og som sikrede den unge roer et jyske mesterskab i for nye roere i aldersklassen 15-18 år.

”Anton er kun 14 år og han har kun roet i en måned, og da han kom i mål efter tre minutter, var han mere end 100 meter foran sølvvinderen, og det er ganske uhørt i roning, ”

Ud over denne sejr, roede det nyeste talent sig til en sølvmedalje i aldersklassen 14-15 år, og derudover vandt han, som tidligere nævnt, bronze i holdstafet.

At Anton Østergaard-Clausen har en ganske særlig, medfødt ro-motor, havde Juliane Elander også spottet sidste tirsdags da hun trænede med juniorerne.

”Han er stærkere end de fleste voksne og har alle muligheder for at blive top-roer,” lød det fra Odders OL-roer.

Den yngste roer fik også tre slags metal
Den yngste Odderroer, Mikkel Pors Ilsøe, som ror i aldersklassen 10-11 år, viste også stort potentiale med tre medaljer. Han fik først sølv i sin aldersklasse, dernæst blev han jysk mester i sprint, og til sidst vandt han bronze i stafetten. Det er virkelig sejt at klare sig så flot tre løb i træk til et og sammen mesterskab.

Trine Leitzke og Noah Mikkelsen roede også flot i deres aldersklasser. Ud over stafet-bronzen blev Trine nr. 4 i sprint i aldersklassen 15-16 år, og Noah blev nr. 6 i aldersklassen 13-14 år og nr. 5 i sprint.
”Resultaterne til de jyske mesterskaber lover godt for fremtiden i klubben, og vi håber, at endnu flere unge vil blive inspireret af vores uroere og finde vej til Saksild Strand til en prøvetime”, understreger Michael Brandt.

Som en krølle på JM-resultaterne er det værd at nævne, at klubbens masters-roer, Per Amby, sikrede sig et jysk mesterskab I aldersklassen 60-69 år. Det cementerer Odder Roklubs påstand om. at roning er for alle- uanset alder.

Stafetten vandt bronzedav

Bronzestaffetten Noah, Anton, Trine og MikkelGuld i sprint til mikkelIMG_2160IMG_2163IMG_2169Mikkel får sin sølvmedaljeMikkel Pors Ilsøe vandt guld i sprint