Steffen nr.5 og Juliane nr. 6 til VM

Da både fireren og letvægtsdobbeltsculleren er spritnye mandskaber, havde Dansk Forening for Rosport ikke regnet med, at de to både ville ro sig i VM- finalen, så det to Odderroere har mere end levet op til forventningerne – og de vidste også deres værd i finalerne.

Suveræn start af Juliane
Sammen med Aja Runge fra Roskilde var Juliane i den danske letvægtsdobbeltsculler ude af starten som nr. 2 efter Polen, og den plads holdt de til efter de 500 meter. Her begyndte forhåndsfavoritterne nemlig at røre på sig.
Den danske båd gav alt, hvad den havde i sig. Ved 1000 meter var Juliane og Aja stadig nr. 5 men de blev overhalet af Storbritannien på de sidste 500 meter, så ved målstregen blev rækkefølgen: Rumænien, New Zealand, USA, Polen, Storbritannien og Danmark.
Altså en fornem sjetteplads til Juliane og Aja, i deres kun tredje løb sammen.
“Vi er tilfredse. Vi roede vores chance og er stolte over at være nr. 2 til 500 m! Det har været fire hårde løb her til VM, men på den gode måde. Jeg er træt nu – og glad og stolt over at være med i A-finalen. Det havde jeg ikke troet for en måned siden,” fortæller 38-årlige Juliane Elander.

Fandt ikke helt rytmen
Steffen Bonde var den næste på vandet, i Danmarks nye satsning – den tunge firer. Foruden Steffen ros den af Thøger Rasmussen fra DSR, Tobias Kempf fra Odense og Joachim Sutton fra Roskilde.
Den danske båd komme ikke helt med ud fra starten, og efter 500 meter lå båden nr. seks, men danskerne havde besluttet sig for, at de skulle slå Tyskland igen, og det gjorde de med en kraftpræstation af en spurt.
Guldet gik til Australien, sølvet til Italien og bronzen fik Storbritannien, nr. 4 blev Holland, nr. 5 Danmark og nr. 6 Tyskland.
“Det var ikke vores bedste løb hernede, men vi satsede fra start af, og det kostede lidt fra rytmen og dermed på farten. Vi var super tændte – måske lidt for tændte, men vi gav den fuld gas og kæmpede r…. ud af bukserne for hinanden. Vi er glade, men altså ikke helt tilfredse, for vi kunne have været tættere på de forreste, hvis vi havde ramt rytmen bedre. Vi er stadig et nyt hold, og vi skal arbejde på at blive mere stabile sammen, så vi kan levere mere konsistente præstationer,” fortæller Steffen Bonde.

En lille ekstra krølle på historien
Med til dagens VM-historie hører også, at Mathias Larsen, som fra i år ror for Bagsværd Roklub, blev nr. 2 i B-finalen i letvægtsdobbeltsculleren og således samlet nr. 8 i verden
Faktisk var der også en fjerde Odderroer til VM. Julie Holst Poulsen, som i sommer blev nr. 4 og nr. 5 til U23-VM i henholdsvis firer og otter med styrmand, var nemlig med som hjælper til VM. Det var hun sammen med sit rohold fra University of Central Florida, hvor hun ror og studerer.

Når en lille klub som Odder Roklub på én og samme sæson kan præstere så mange internationale topresultater på én og samme sæson, skyldes det dels klubbens dedikerede eliteroere, dels lokal opbakning fra Odder Kommune og Kvickly Odder.

7F79C9AA-4136-431C-B936-70752FE789E3-1216-000001C841DA94FA7F6C0BB2-8864-45DE-A1BE-33495BCB8F6C-1216-000001B378C9DFDF