To roere fra Odder Roklub klar til VM-finalerne

Steffen Bonde og Juliane Elander har været i ilden i Sarasota torsdag, og de har været med til at sikre to danske finalepladser

Det var en bagende hed dag i Florida i dag, og det var ikke kun temperaturen, der var skruet op for. Forventningerne var også høje i Odder Roklub, der havde to roerne i semifinalen – plus en tidligere Odderoer.
Sensationel roning af den danske firer
Steffen Bonde fra Odder Roklub, Thøger Rasmussen fra DSR, Tobias Kempf fra Odense og Joachim Sutton fra Roskilde sikrede sig dagens første finalebillet til Danmark – og Odder – i fireren. Med voldsom kraft og fornem rytme roede de sig til en stensikker andenplads, efter Australien og foran Tyskland, Canada, Østrig og Sydafrika.
Den spritnye tunge firer, som er skabt, efter at letvægts-Guldfireren er nedlagt som olympisk bådtype, havde hjemmefra max turdet håbe på en placering i top 10. Nu bliver de mindst nr. 6, og medaljerne kan de også ro med om, når man vurderer ud fra den overbevisende roning, de har vist i Florida.

I finalen lørdag kl. 17.23 venter Australien, Tyskland, Italien, England og Holland.
Letvægtsdobbeltsculleren er også klar
Juliane Elander, som arbejder målrettet på at komme med til sit femte OL, har måttet skifte makker her i sommer, da Mathilde Persson blev skadet. Hun blev i juli sat sammen med Aja Runge Holmegaard, Roskilde, som også havde været ude med en skade.

En dobbeltsculler kræver normalt mere end to måneder om at finde rytmen, men det er gået over al forventning her til VM. Aja Runge er nu heller ikke en frøken hvem-som-helst i roning, for i 2016 vandt hun medaljer til både EM og Worldcup.
At Juliane og Aja udgør end stærk dansk duo, viste de forleden, da de kvalificerede sig til semifinalen, og de gentog den overbevisende roning idag.
Kravet for at komme i finalen var mindst en tredjeplads, og den sikrede de sig i fin stil. Først i mål var, som forventet, New Zealand, andenpladsen tog Polen, og tredjepladsen tog den danske dobbeltsculler sig sikkert af foran Italien, Kina og Grækenland.
Finalen ros lørdag kl.17.08 og her venter New Zealand, Polen, USA, Rumænien og Frankrig.

Bfinale til Mathias Larsen
Den tidligere Odderroer Mathias Larsen, som fra i år ror for Bagsværd Roklub havde desværre ikke held til at ro sig i finalen. Sammen med makker Emil Espensen fra DSR roede har et kraftfuldt løb, og de gav alt, hvad de havde i sig. I dagens semifinale rakte det til en femteplads, og den danske båd skal nu ro om placeringerne fra 7-12 i B- finalen på lørdag kl. 15.10

Foto: Dansk Forening for Rosport, Ian Baden7F79C9AA-4136-431C-B936-70752FE789E3-1216-000001C841DA94FA 7F6C0BB2-8864-45DE-A1BE-33495BCB8F6C-1216-000001B378C9DFDF