Hattrick for Odder til VM i roning

Odder Roklubs Steffen Bonde og Juliane Elander har  roet sig i VM- semifinalerne i Florida. Det samme gælder Odder-drengen Mathias Larsen.

Når roerne fra Odder ror VM i 35 graders varme og I høj fugtighed og med krokodiller på robanen, ja så er de langt hjemmefra. VM ros i år i Sarasota i Florida, og lad det være sagt med det samme: Det går forrygende over there.

IMG_0914

I søndags kvalificerede Steffen Bonde og den tunge firer sig direkte til semifinalen, ved at ro sig ind på en flot andenplads – lige i hælene på Italien og 3/10 sek foran Holland og resten af feltet.
Fireren er den bådtype, der skal erstatte, den nu nedlagte Guldfirer, som er taget af OL-programmet fra 2020. I følge Dansk Forening for Rosport kan udviklingen af en ny firer tage flere år, så derfor er det meget positivt, at båden allerede har sikret sig en placering i mindst top 12.

“Det var virkelig ret fedt, og rytmen i båden var god. Det var en stor glæde at ro lige igennem til semifinalen, og nu kigger vi fremad mod den,” understreger Steffen Bonde.

Nu skal semifinalen, og hvis alt flasker sig finalen, vise, hvilken placering, det bliver til for Steffen Bonde, Thøger Rasmussen fra DSR, Tobias Kempf fra Odense og Joachim Sutton fra Roskilde Roklub i deres VM-debut sammen.

En pragtforestilling
Juliane Elander, som deltager i VM med en ny makker, Aja Runge Holmegaard fra Roskilde i letvægtsdobbeltsculleren har tirsdag kvalificeret sig ved over de 2000 meter at ro bukserne af så stærke ronationer som Tyskland og Grækenland i opsamlingsheatet.

I mål var de hele to bådlængder, og godt fem sekunder, foran de umiddelbare modstandere. Det var i følge kommentatorerne på World Rowings livetransmission “intet mindre end en pragtforestilling.” Det var derfor en glad Juliane, der skrev hjem efter sejren.

“Vi er meget glade og tilfredse. Det var præcis lige, som vi havde håbet, det ville gå – nu venter semifinalen på torsdag.”

IMG_0913

Juliane kom også med en lille bonusinfo om den taktik, der førte til det suveræne heat, for faktisk førte den også til sejr for en Odder-dreng, Mathias Larsen, som i år har skiftet fra Odder Roklub til Bagsværd Roklub.
Han leverede nemlig en lige så flot præstation som Juliane. Sammen med makker Emil Espensen fra DSR, vandt han i herrernes letvægtsdobbeltsculler med hele to længder ned til Tyskland og Japan.
Juliane Elander fortæller:
“Taktikken var den samme i begge dobbeltscullere: At sætte pres på, fra 500 til 1000 meter og så holde de Andre lande bag os, og det lykkedes for begge både.”

D8D7500F-DEC0-41AB-9312-DDA744490579-759-0000012805C94FAB

Se Odderroerne ro på tv
Semifinalerne, og de tre seje roere, kan følges på TV2Sport torsdag. Steffen Bonde og fireren skal først i ilden kl. 17.11 eller 17.21. Juliane Elander og Aja Runge ror 18.11 eller 18.21 og Mathias Larsen kl. 17.51 eller 18.01.

Foto: Dansk Forening for Rosport, Ian Baden