Odder Roklubs sommerferietur til Slesvig Roklub

Missunde 24.-27. juni 2017

En firedages tur, planlagt i god tid, efter mange tip om, at farvandet Slien, fra Slesvig og til udløbet i Østersøen, var egnet rofarvand. Der skulle være store muligheder for forskellige ture og stor sandsynlighed for, at vi kunne ro uanset vindretning,

Dagen efter midsommer drog en flok kvinder på 12 stk. afsted. (Vi skulle have været 13, men Joan var for tæt på at blive mormor for anden gang til. )

Fem kvinder skulle leje/låne en fire åres inrigger i Slesvig Roklub, og de andre syv havde på forhånd læsset kajakkerne på traileren i roklubben, så vi var klar til afgang lørdag den 24. juni kl. 9.

Sanne var, som sidste år, ansvarlig for, at traileren med vores medbragte kajakker kom godt og sikkert frem.

Turen til Slesvig Roklub gik rimelig glat, vi havde hørt om noget vejarbejde, vi skulle undgå, og det klarede vi, og selvom der blev kørt lidt forkert, nåede vi vel frem til Slesvig Roklub.

Her stod klubbens formand, Birger, og tog imod os, fantastisk hjælpsom og gæstfri, men den første store udfordring ventede allerede på os – nemlig hård vind og meget dårlig vindretning.

Vi havde planlagt, at de fem inriggerroere skulle ro deres lejede båd til Missunde, men det viste sig at være umuligt den dag.

Derfor blev der holdt rådslagning, og her var der ca.12, der havde en mening + Birger, som vi selvfølgelig var nød til at lytte til, ikke mindst af sikkerhedsmæssige grunde. Det var trods alt hans daglige rofarvand.

Det korte af det lange blev, at vi alle kørte ud til Roklubbens weekendhytte i Missunde. Der var måske lidt primitivt i forhold til klubfaciliteterne i Slesvig, som vi faktisk også kunne have boet i, men beliggenheden i forhold til rofarvandet var bedre i Missunde.

Vi fik en hyggelig aften, hvor vi grillede sammen med rokammerater fra vores værtsklub, og da natten faldt på gik vi til køjs i hytten, som rummede 14 sengepladser. Vi lå bogstaveligt talt rundt langs hyttens vægge – og med spisebordet i midten, kom jeg til at tænke på, at vi var en slags vikinger på togt.

Blæsende søndag med orgelvin

Søndag morgen stod vi tidlig op for at køre til Slesvig Roklub. Taktikken var, at vindstyrken normalt er meget svagere om morgenen, og det lykkedes da også for de fem tapre inriggere at få roet båden til Missunde, efter at to af kajakroerne først havde kørt dem til Slesvig. De skyndte sig tilbage, for at få den første tur i Kajak på Slien.

Det var dejligt, men dagen bød desværre på tiltagende blæst. Så vi måtte indrette os på at ro, der hvor der var nogenlunde læ for den meget friske vind. Vi fik en god tur med meget modvind og søgang ind imellem, og vi var glade, da vi så, at inriggeren var nået godt til Missunde.

Sidst på eftermiddagen kørte vi til Slesvig og besøgte Domkirken og Gottorp Slot og park, og gik en tur i de meget hyggelige og velbevarede gader i Slesvigs indre by,

Vi var gået lidt tør for vin, og til vores store overraskelse kunne vi på en højhellig søndag købe vin i domkirken. Vinen blev solgt til fordel for orgelet, og vi skulle jo trøste os lidt efter, at vi nu i to dage ikke helt havde fået roet, det vi havde sat næsen op efter. Søndag aften nød vi Charlottes dejlige aften måltid importeret fra Odder + rød og hvid Orgelvin.

Denne nat sov vi alle lidt bedre, man kan jo vende sig til de små og forskellige lyde, der kommer, når man er mange i samme rum.

Fra blæst til vindstille

Så nåede vi til mandag. En god dag, med roning om formiddagen. Det blev lidt den samme tur som dagen før, for det var det, vinden tillod. Om eftermiddagen tog vi en tur med kabelfærgen til den modsatte bred ved Missunde.

Mandag aften havde vi reserveret et fælles bord og fik et dejligt måltid mad i hyggeligt selskab på den lokale restaurant i Missunde. Endnu en god dag var til ende.

Tirsdag blev den bedste af alle dage – rent vejrmæssigt. Vi havde nærmest havblik – eller var det fjordblik. En smuk Slien lå foran os, og inriggerroerne kunne i ro og mag ro retur til Slesvig Roklub. Kajakkerne fik den mest smukke og storslåede tur ind imod Slesvig, hvor domkirken blev større og større for hver rotag, vi tog.

Efter denne skønne tur, fik vi vasket kajakkerne og lukket hytten af, hvorefter vi (Sanne, Vibeke A., Anna Karin, Charlotte, Else og Anne W), kørte til Slesvig for at samle Ulla, Marianne,Hanne, Lis og Vibeke J., op.

Fantastisk gæstfrihed

I Slesvig blev vi igen fulgt til dørs af Birger, og vi takkede ham og klubben for et dejligt ophold, med stor omsorg for, at vi kun navigerer i det – for os ukendte – farvand. Birger havde jo fra start af lovet, at ligegyldig hvor og hvilke problemer vi kom i, så var han klar til at hjælpe både praktisk og med råd og dåd.

Er det ikke fantastisk, at der findes sådanne roklubber både i Danmark – og altså også i vores naboland mod syd.

Tak til alle for en god tur

Anne W.