Julie Poulsen skal ro to bådklasser til VM

Når det går løs til U-23 VM i Plovdiv i Bulgarien fra onsdag 19. juli – 23. juli skal Julie Poulsen, Odder Roklub, ro både 4’er uden styrmand og otter med styrmand.

I atletik, i kajak, i svømning er det meget almindeligt, at en atlet stiller op i to discipliner eller på to distancer. I roning i almindelighed og U-23 VM sammenhæng i særdeleshed er det spritnyt.

“Det er sindssygt fedt, at DK kan stille med en dame-8’er, og vi glæder os meget til at få det prøvet af. Vi har jo ikke haft så lang tid til at træne i 8’eren, så det vil stadig være mest fokus på vores 4’er, som vi også kun har trænet sammen nogle uger i. Men vi vil give alt, hvad vi har i os til VM, og ej hvor bliver det fedt, og hvor vi glæder os til at ro 8’er også,” fortæller 20-årlige Julie.

I øjeblikket er hun med landsholdet i træningslejr i Möln i Tyskland for at forberede sig til U-23 VM.

Første gang i danmarkshistorien

Det er første gang nogensinde, at Danmark har en dame-otter med styrmand med til U-23 VM, og seniorlandsholdet har heller ikke haft kutyme for at have roere til at ro to bådklasser. Det fortæller ungdomslandstræner Niels Henrik Stene.

“Der er sket en meget glædelig udvikling for kvinderoningen herhjemme de seneste år, og derfor har vi valgt at lade den 4’er og den 2’er, der i forvejen skulle med til VM, være grundstammen i en otter. Sådan gør de store udenlandske ro-nationer også. Havde du spurgt mig i efteråret, om Danmark kunne stille med en otter til VM, så have jeg ikke kunnet tælle til otte stærke roer, men det kan jeg nu,” understreger landstræneren.

4’eren blev udtaget et par uger enden beslutningen om 8’eren. En af grundene til, at landstræneren valgte at sammensætte en 8’er med så kort varsel, er, at tre af roerne i båden – bl.a. Julie – til daglig ror og træner otter i på forskellige colleges i USA, og de er derfor vant til at blive sat sammen med andre roere og hurtig skulle finde rytme og tempo.

“De har det med sig, at de er nysgerrige på at prøve noget nyt, og det generer en god ånd i truppen, og derfor synes vi, at det var værd også at satse på en 8’er, ” understreger landstræneren.

”Studieopholdet i USA er godt for både roerne og os, når de vælger universiteter med sportslige ambitioner. Vi prøver at holde kontakt og holde fast i dem undervejs og fortæller dem, hvad de har at komme hjem til i form af hold og trænere i sommerferien, som nu dette VM,” forklarer Niels Henrik Stene.

Otteren 4

Billedtekst: Otteren i aktion til Sorø Regatta i lånte Odderdragter 🙂 Næste gang de går på vandet bliver det i landsholdsdragten til VM.  Foto: Peter Poulsen Odder Roklub

Stor udvikling for Julie

Når det gælder Julie Poulsen, som roer, så ser landstræneren store fremskridt efter hendes første halve år i USA.

“Hun har fået en helt fantastisk målrettet tilgang til sin roning og er meget velreflekteret omkring sin udvikling. En dag sagde hun til mig, at det aldrig er trænernes, bådholdets eller omgivelsernes skyld, hvordan man klarer sig. Resultaterne kommer kun et sted fra – fra én selv. Det tyder på stor selvbevidsthed og på et godt fokus på at blive bedre, og ro-mæssigt er det også tydeligt, at hun har udviklet sig meget i USA,”

Landstræneren mener, at både, den 4’er og den 8’er, som Julie ror i, har gode chancer for at ro sig til en finaleplads til U-23 VM.

“I det hele taget er det en gruppe, vi holde nøje øje med, holde fast i og prøve af, og nogle af dem vil måske kunne komme i spil frem mod OL i 2020. Der er nemlig meget potentiale i den gruppe roere,” understreger han.

Ro-interesserede, familie og venner kan følge VM-roningen live på worldrowing.com, og se hvordan de danske piger klarer sig blandt verdens allerstærkeste ro-nationer.

De indledende heats i 4’eren ros ifølge det foreløbige program onsdag kl. 15 og 8ér med styrmand ros torsdag  kl. 8.

IMG_0841 IMG_0842 IMG_0844